Waarom een gezichtsbehandeling?
En waar bestaat een behandeling onder andere uit.

Eerst even over de huid.

De huid is als ons grootste orgaan een beschermend omhulsel van ons lichaam. Het staat bloot aan invloeden van binnenuit en buitenaf die onze huid kunnen verzwakken. De huid reageert daarop met reacties zoals droogte, een overmatig productie van vet of een vroegtijdige huidveroudering.

Een gezichtsbehandeling is bedoeld om het gezicht grondig te reinigen, de conditie van de huid te verbeteren en om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. En natuurlijk heerlijk te ontspannen. Je hebt maar één huid, daar moet je zuinig mee omgaan.

Als de mens ouder wordt, verandert de huid. Ze wordt dunner, droger en er ontstaan rimpels. Anders dan bij jonge mensen slaan de cellen minder water op en daar komt nog bij, dat er minder collageen wordt geproduceerd en meer afgebroken wordt.

Collageen is een eiwit, dat in de lederhuid geproduceerd wordt, het is het hoofdbestanddeel van de elastische vezels. Wanneer de huid echt zichtbaar ouder wordt, is bij ieder mens weer anders. Buiten erfelijke voorwaarden wordt dit beïnvloed door levensgewoontes, bijvoorbeeld teveel zon. De UV-straling leidt tot voortijdige huidveroudering. Wie veel water drinkt, zo gezond mogelijk eet, veel beweging krijgt, niet rookt en zich goed voelt, zal langer een jonge strakke huid hebben.


bloesem

Waar bestaat een behandeling uit.

Tijdens de eerste afspraak wordt een huidanalyse en anamnese gemaakt, deze neemt extra tijd in beslag. Tijdens de analyse maak ik gebruik van de Skin Scanner. Een huidanalyse-apparaat om de huidconditie te meten. Met de ingebouwde spiegel kijkt u mee en de ware conditie van uw huid wordt tot in detail onthult. Op basis daarvan kan ik een behandelplan voor uw huid opstellen. Bij volgende afspraken wordt er altijd naar de huid gekeken zodat de behandeling afgestemd kan worden op wat je huid op dat moment nodig heeft. Daarom is er altijd een verkorte huidanalyse tijdens iedere behandeling.

Peeling of scrub; door dode huidcellen te verwijderen wordt de huid zachter, gladder en worden poriën fijner. De huid kan de crème die daarna wordt aangebracht, beter opnemen.

Stimuleren (masker); als de doorbloeding wordt gestimuleerd, worden huidcellen optimaal voorzien van zuurstof en voedingstoffen.

Herstellen (serum);uw huid heeft behoefte aan voeding met een crème waarin voldoende vitamines en mineralen zitten.

Beschermen (dag/nacht crème); uw huid staat de hele dag bloot aan invloeden van buitenaf. Belangrijk is de huid hiertegen te beschermen.


Voor wie ? Iedereen, vrouw, man, jong en oud…


bloesem

Huidverbetering

Een term die nu veel gebruikt wordt. Je huid in een betere conditie brengen. Dat kan met de behandeling, producten en peelings afgestemd op je huid. Is je huid in een betere conditie gekomen dan zal hij ook minder snel verouderen omdat de huidfuncties beter werken. Komen mijn producten de belofte huidverbetering na? U mag van mij verwachten dat er huidverbetering plaatsvindt wanneer u ook thuis de behandeling met de juiste producten opvolgt.

Epileren

Epileren: Wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de expressie van het gezicht. Het accentueren van de natuurlijke wenkbrauwvorm dmv epilatie geeft een mooie, verzorgde uitstraling. De angst van vele klanten is vaak dat de wenkbrauwen te dun worden geëpileerd.
De smalle lijntjes zijn niet meer de wenkbrauwen die we in deze tijd willen zien.
Laat je wenkbrauwen in de gewenste natuurlijke vorm epileren, zodat je het thuis eventueel kan bijhouden.

Wimpers en wenkbrauwen verven

In de ochtend geen tijd om je wenkbrauwen en wimpers de juiste kleur te geven?
Dan is verven een ideale oplossing! Zo hou je wekenlang de perfecte kleur. Door het verven van de wimpers en de wenkbrauwen wordt de aandacht op de ogen gevestigd. Hierdoor krijgt uw gezicht een open, stralende uitdrukking. Tijdens het verven wordt gebruikt gemaakt van speciale verf in verschillende kleuren en wordt afgestemd op uw haarkeur en uw wensen om het mooiste resultaat te krijgen.
Ook handig in de vakanties als je niet te veel aandacht aan je make up wilt besteden.

Harsen

Bij het harsen wordt de gehele haar met een snelle beweging verwijderd. Dit kan zowel in het gelaat als op het lichaam (oksels en benen) Hierdoor voelt de huid zacht aan en duurt het langer voordat het haar weer zichtbaar wordt. De tijdsduur waarin het haar wegblijft, hangt af van de fase waarin het haar zich bevind. Haren in de overgangs- en rustfase komen eerder terug dan haren in de groeifase. Harsen van de benen is niet geschikt voor mensen met spataderen of eczeem. Na het harsen krijgt u het advies de huid regelmatig te scrubben en om 24 uur zonlicht (ook zonnebank) parfum, deodorant/bodylotion te vermijden.


gezicht

Bindweefselmassage

Hoe werkt het? Een cosmetische bindweefselmassage verbetert de huidstructuur. Ons bindweefsel, de derde huidlaag na de opperhuid en lederhuid, zit vol collageen en elastine. Naarmate wij ouder worden wordt er minder collageen en elastine aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper, en rimpels zijn het gevolg.

Een bindweefselmassage verbetert de huidstructuur en activeert de celvernieuwing. Door de bindweefselcellen (fibroblasten) te prikkelen gaat het lichaam deze collagene en elastine vezels sneller aanmaken. Hierdoor verbetert ook de opname van werkstoffen uit de crèmes. De huid gaat er stralend, gladder, jonger en steviger uitzien. Na 1 keer ziet de huid er al stralender uit.

huid

Het mooiste resultaat wordt verkregen in kuurverband. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Vooral geschikt bij; Huidveroudering; huidverslapping, rimpelvorming. Huidproblemen; littekens na acne, roodheden in de huid ( vaatwandversterking door massage), gestreste huid, vale slecht doorbloede huid, grove huidstructuur, leeftijd > 25.

Wanneer niet? Koorts en griep, hemofilie, infectie, actieve acne, rosacea, open wonden, ernstige couperose, overgevoeligheidsreacties, tumoren, medicijngebruik; zoals bloedverdunners, pijnstillers, verdovende, crèmes met corticosteroïden (verdunt de huid), tijdens of na bestraling, koortslip, pacemaker.

Peelings

Rond het 25e levens jaar begint de huid te verouderen en neemt de kwaliteit van de huidstructuur af. Vertraagde celvernieuwing, dunnere huid, haarvaatjes vernauwen daardoor minder doorbloeding, productie van vezel makende cellen neemt af, collageen en elastine wordt slapper, de huid krijgt lijntjes en mist spankracht en stevigheid. Bij huidveroudering heb je te maken met het genetische verouderingsproces en de veroudering door invloeden van buitenaf (zoals roken, stress, slaaptekort, blootstelling aan UV stralen, ongezond voedingspatroon).

Een peeling is een intensieve behandeling met milde maar effectieve zuren of kruiden. Dit noemen we chemisch exfolieren. Een mooi woord voor het verwijderen van dode huidcellen.

Peelen met fruitzuren IK Skin Age & Power Peelings

Peeling 1 bevat AHA glycolzuur uit suikerrriet, kan diep in de huid doordringen doordat de moleculaire structuur klein is. De hoornlaag wordt verdunt, de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Grove poriën en oppervlakkige pigmentvlekken worden minder zichtbaar. Een elastische, gladde en stevige huid als resultaat. Beter in staat vocht vast te houden.

Peeling 2 bevat BHA salicylzuur afkomstig van de boomschors van een wilg. Haalt dode huidcellenweg en reinigt intensief. Geschikt voor een vette en onzuivere huid. Het dringt door tot in de poriën en lost opgehoopt talg op.

Peeling 3 is een herstellende lotion, de werking van voorgaande peelings wordt geneutraliseerd. De huid wordt naar de eigen PH van 5,5 teruggebracht.

Doordat je de bovenste huidlaag verdunt wordt deze ook gevoeliger voor zonlicht. Peelings worden daarom alleen in de herfst en wintermaanden uitgevoerd. Al na 1 keer ziet de huid er frisser uit en zijn de fijne lijntjes vermindert. De peeling moet meerdere malen worden herhaald voor een mooi resultaat. De wintermaanden zijn een mooie periode voor uitvoeren van peelings. In de lente en zomermaanden voer ik deze behandeling niet uit. Vermijd tot een week na de peeling UV straling en gebruik UV protectie na de peeling.

Lumineus ActivPeel; Bio Peeling met Kruiden

De combinatie van ActivPeel Herbal powder en Activator liquid, samengebracht in de ActivPeel behandeling, geeft de natuurlijke balans tussen celvernieuwing. Een peeling met de natuurlijke balans tussen celvernieuwing en verzorging. Lumineus ActivPeel gebruikt een uniek druivensapextract, die de huid veel minder gevoelig maakt. ActivPeel is effectiever en milder dan traditionele, enkelvoudige fruitzuren. Lumineus ActivPeel dringt diep in de basale cellaag, waar de celdeling plaatsvindt. Het huid metabolisme wordt gestimuleerd, met een natuurlijk huidverbeterend resultaat. Geef je huid een boost met de ActivPeel, en voed je huid met met de rijke ActivCream, de rijkste dag en nacht creme op basis van plantaardige stamcellen en natuurlijke olien. herbalpeel

Volg ons via:

© 2019 skinbalans